Het laatste avondmaal. Misschien wel één van de vaakst geschilderde bijbelse afbeeldingen ooit. De maaltijd waarbij Judas Jezus verraadde en de andere discipelen nog geen flauw benut hadden wat er zich daarna ging afspelen.

Hoe zou dat laatste avondmaal er in deze tijd uitzien? Geschilderd door mensen die nu leven. Hoe zouden zij zich verhouden tot Jezus als hij bij hun aan tafel zou zitten? Terwijl ik hier over door mijmerde ontstond het idee om een nieuw avondmaal te maken: En jij kan daar aan meedoen!

Elke deelnemer maakt op een eigen canvasboard een zelfportret waarbij hij aan de tafel met Jezus zit. Al deze canvasboards komen, zodra zij af zijn, naast elkaar te hangen in een groot kunstwerk ‘Het nieuwe avondmaal’ genaamd. Boven elk canvasboard komt een QR code met een filmpje van degene die dat canvasboard heeft gemaakt. Daarin is te zien hoe hij aan de tafel zit en wat hij wel of niet meer heeft met het verhaal. Dit geeft een inkijkje in de grote diversiteit van mensen die bij wijzinzoekers aanhaken en zorgt voor een stuk verbinding. Het schilderij gaat zodra het af is op toer langs verschillende kerken, bibliotheken en exposities in Amersfoort.

Aanmelden voor de activiteit? Mail naar info@wijzinzoekers.nl.
Maximaal aantal deelnemers? 12. .

……………..

Update: We zitten inmiddels vol.

Categorieën: #pionieren

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *