Brieven aan God 2– 6 mensen, 6 overtuigingen, 6 brieven aan God. Met live muziek van Anika Johanna.
Wat krijg je als je zes totaal verschillende mensen met zes verschillende overtuigingen, allen los van elkaar, een brief laat schrijven aan God? Ze lezen hem aan jou voor bij brieven aan God 2!

-> Laat jij je graag inspireren door andere invalshoeken?
-> Ben je opzoek naar gelijkgestemden?
-> Of gewoon reuze benieuwd naar het verhaal van degene die de christelijke wereld verlaten hebben en wat zij nu wel of niet meer geloven?

Kom dan naar ‘Brieven aan God’. Een avond waarbij het gaat om gezien en gehoord worden, ongeacht waar je zit of (niet meer) in gelooft. Deze tweede editie is op 26 juni volledig live te volgen via deze pagina, of de via de facebook van wijzinzoekers: www.facebook.com/wijzinzoekers

Aan deze tweede editie van brieven aan God doen mee:

David Boogerd
Deze doorgewinterde journalist vraagt zijn gasten bij ‘De ongeloofelijke podcast’ het hemd van het lijf. Maar hoe kijkt hij eigenlijk zelf tegen het goddelijke aan? Hebben al die gesprekken met bekende Nederlanders hem
veranderd? Of heeft het zijn geloof verrijkt? Of juist aan het wankelen gebracht?  De man met een overvolle agenda maakt voor brieven aan God even pas op de plaats en schrijft een brief aan het grootste mysterie in de kosmos. God zelf.

Matthias van de Poorte
Deze theatermaker, schrijver en wereld-mooier-maker ken je misschien van Changing Stories, waarmee ze door midden van theater kinderen in vluchtelingenkampen een prachtige herinnering geven. Dat Matthias staat voor (de) liefde is in zo’n beetje alles wat hij doet terug te vinden. Of het nu een anti- barbecue-en-doneer-actie voor moslims, een maatschappelijk initiatief in Arnhem of een voorstelling is, deze man weet te verbinding. Wat schrijf je aan God als je de schrijnende omstandigheden hebt gezien in moria? Matthias gaat de uitdaging aan.

Erik Zwart
Deze 36 jarige man en vader van vier kinderen verloor op zijn 22ste zijn geloof in het hartje van de Bible Belt van de V.S. Hierna heeft hij zich jarenlang verdiept in de goede rationele redenen toch te geloven omdat hij dit niet los wilde laten. Na een lange zoektocht en deelname aan diverse pionierende christelijke initiatieven kwam hij tot de conclusie dat hij niet meer kon geloven. Hij is niet overtuigd van het bestaan van welke god dan ook. Zijn verwondering over het leven en de kosmos zijn sinds hij atheïst is alleen maar gegroeid.

Wim Jansen
Wim Jansen (1950) is theoloog, schrijver en dichter, aan christendom en religie voorbij – en uitgekomen bij de mystiek van de Liefde. Niet vanuit de theologie maar vanuit zijn levenservaring heeft hij altijd geprobeerd iets voor anderen te betekenen in pastoraat en schrift.. Zijn conclusie; God is wat wij God noemen en Zij gaat ons verstand te boven. Daarin blijft hij altijd zoekende naar de GOD achter God.

Janneke Toering
Opgegroeid in Nairobi, Kenia als dochter van twee dominees die daar als zendelingen werkten werd geloven en de christelijke cultuur haar met de paplepel ingegoten. Op haar strenge, Amerikaans- baptistische basisschool mocht niet gedanst of gescholden worden en werd er dagelijks bijbelles gegeven. Toch werd ze thuis aangemoedigd zelf na te denken en schrokken haar ouders ook niet toen ze aangaf niet meer zo te geloven. Ze heeft grote moeite met alle labels en hokjes in het christelijke geloof en vindt christenen vaak te sterk bepaald door hun eigen culturele context. Ze is klaar met het christelijke sausje en wil op zoek naar verbinding die alle door mensen gecreëerde hokjes overstijgt.

Anders Wolhar
Deze kunstenaar is op zoek naar wie of wat god nou werkelijk is. Hij is naar eigen zeggen: Keihard van zijn geloof gevallen door de dogmatigheden van de kerk. Anders; “Het geloof gaat volgens mij niet over god maar over de mens. Ik zie god als een complexe maar universele kracht die maakt dat leven mogelijk is. Ik noem het god maar dat is verwarrend voor veel mensen omdat ik god niet als entiteit beschouw maar louter als een gebeurtenis. Wetenschap is de zoektocht naar god.” Hoe hij zijn brief aan God verder gaat verwoorden hoor je op 27 maart bij brieven aan God 2.


Categorieën: #pionieren

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *