Brieven aan God 2 – 7 mensen, 7 overtuigingen, 7 brieven aan God.
(Met live muziek van Anika Johanna)

Wat krijg je als je zeven totaal verschillende mensen met verschillende overtuigingen, allen los van elkaar, een brief laat schrijven aan God? Ze lezen het graag aan jou voor bij brieven aan God 2! Volg het event op de dag van de aanvang om 20:30 op deze pagina of wees er zelf bij en reserveer je stoel via -> info@wijzinzoekers.nl

Aan deze tweede (online) editie doen o.a. mee: David Boogerd (journalist), Anders Wolhar (kunstenaar) Jan-Henk Bouman (Ondernemer, spreker, innovator) Matthias van de Poorte (Theatermaker, schrijver) Wim Jansen (Theoloog, schrijver) Erik Zwart & Janneke Toering

.-> Laat jij je graag inspireren door andere invalshoeken?
-> Ben je opzoek naar gelijkgestemden?
-> Of gewoon reuze benieuwd naar het verhaal van degene die de christelijke wereld verlaten hebben en wat zij nu wel of niet meer geloven?

Bij Brieven aan God 2 gaat het om gezien en gehoord worden. Ongeacht of de briefschrijver nou agnost, atheïst, spiritualist, christen of zoekend is: het publiek mag bij elke briefschrijver even naar binnen kijken en luisteren naar zijn verhaal, zienswijze of worsteling met betrekking tot God. Benieuwd naar onze briefschrijvers? Ik stel ze graag aan je voor:

David Boogerd
Deze doorgewinterde journalist vraagt zijn gasten bij ‘De ongeloofelijke podcast’ het hemd van het lijf. Maar hoe kijkt hij eigenlijk zelf tegen het goddelijke aan? Hebben al die gesprekken met bekende Nederlanders hem veranderd? Of heeft het zijn geloof verrijkt? Of juist aan het wankelen gebracht? De man met een overvolle agenda maakt voor brieven aan God even pas op de plaats en schrijft een brief aan het grootste mysterie in de kosmos. God zelf.

Anders Wolhar
Deze kunstenaar is op zoek naar wie of wat god nou werkelijk is. Hij is naar eigen zeggen: Keihard van zijn geloof gevallen door de dogmatigheden van de kerk. Anders; “Het geloof gaat volgens mij niet over god maar over de mens. Ik zie god als een complexe maar universele kracht die maakt dat leven mogelijk is. Ik noem het god maar dat is verwarrend voor veel mensen omdat ik god niet als entiteit beschouw maar louter als een gebeurtenis. Wetenschap is de zoektocht naar god.” Hoe hij zijn brief aan God verder gaat verwoorden hoor je op 26 juni bij Brieven aan God 2

Jan-Henk Bouman
Jan-Henk is een ondernemend mens die graag vaste patronen verstoord waardoor er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan. Dit doet hij als spreker, innovatieversneller en bewustmaker. Sinds 2017 heeft hij de sprong gewaagd een nam hij een diepe duik in zichzelf, het werd een wilde rit. Met dit zelfonderzoek kwam alles vol in het licht; die stemmen in zijn hoofd, zijn vastgeroeste patronen en zijn beperkende overtuigingen. Hij heeft ze ontdekt, gezien en doorleefd. Door het schaduwwerk kwam er lichtheid en een soort innerlijk weten. Is dit wat ze bedoelen met; Oh mijn god? Wat hij te weten is gekomen bij zichzelf.: Als hij met zijn hart naar voren stapt de stemmen in zijn hoofd doven. Al mijmerend neemt Jan-Henk je mee opzoek naar een diepere waarheid. Wat dat ook mag zijn

Matthias van de Poorte
Deze theatermaker, schrijver en wereld-mooier-maker ken je misschien van Changing Stories, waarmee ze door midden van theater kinderen in vluchtelingenkampen een prachtige herinnering geven. Dat Matthias staat voor (de) liefde is in zo’n beetje alles wat hij doet terug te vinden. Of het nu een anti- barbecue-en-doneer-actie voor moslims, een maatschappelijk initiatief in Arnhem of een voorstelling is, deze man weet te verbinding. Wat schrijf je aan God als je de schrijnende omstandigheden hebt gezien in moria? Matthias gaat de uitdaging aan.

Erik Zwart
Deze 36 jarige man en vader van vier kinderen verloor op zijn 22ste zijn geloof in het hartje van de Bible Belt van de V.S. Hierna heeft hij zich jarenlang verdiept in de goede rationele redenen toch te geloven omdat hij dit niet los wilde laten. Na een lange zoektocht en deelname aan diverse pionierende christelijke initiatieven kwam hij tot de conclusie dat hij niet meer kon geloven. Hij is niet overtuigd van het bestaan van welke god dan ook. Zijn verwondering over het leven en de kosmos zijn sinds hij atheïst is alleen maar gegroeid.

Wim Jansen
Wim Jansen (1950) is theoloog, schrijver en dichter, aan christendom en religie voorbij – en uitgekomen bij de mystiek van de Liefde. Niet vanuit de theologie maar vanuit zijn levenservaring heeft hij altijd geprobeerd iets voor anderen te betekenen in pastoraat en schrift.. Zijn conclusie; God is wat wij God noemen en Zij gaat ons verstand te boven. Daarin blijft hij altijd zoekende naar de GOD achter God.

Janneke Toering
Opgegroeid in Nairobi, Kenia als dochter van twee dominees die daar als zendelingen werkten werd geloven en de christelijke cultuur haar met de paplepel ingegoten. Toch heeft grote moeite met alle labels en hokjes in het christelijke geloof en vindt christenen vaak te sterk bepaald door hun eigen culturele context. Ze is klaar met het christelijke sausje en wil op zoek naar verbinding die alle door mensen gecreëerde hokjes overstijgt.



Categorieën: #pionieren

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *