Omdat ik momenteel geen evenementen kan organiseren heb ik deze maand maar uitgeroepen tot ‘De maand van de poëzie’ en is er elke vrijdagavond een nieuwe dichter of schrijver die voordraagt uit eigen werk.

3 – April – Coen Cornelis
Coen Cornelis (Zoutelande, 1988) schrijft gedichten, toneel en korte verhalen. Hij ziet zichzelf als podiumdichter en gaat graag op avontuur. Zo logeerde hij twee maanden lang elke week bij andere mensen, waarover de geheel uitgevervrije publicatie Logeerbundel verscheen. Hij droeg voor op menig podium, werkte in het theater en voor musea. Ruim anderhalf jaar geleden maakte hij diepe indruk met zijn voordracht op Losing My Religion 1. Vrijdagavond 3 april om 20:00 gaat hij voor WijZinzoekers LIVE op Zoom en brengt hij nieuw werk ten gehore. Daarin neemt hij ons mee in zijn eigen zoektocht rondom zingeving en geloven. Maak het mee en wees erbij op ZOOM. (voor de link mail naar ikpionier@Gmail.com)

10 – April – Poetrynight
Vanavond hebben wij geen dichter of schrijver maar is het de beurt aan ‘ons’: Onontdekte pareltjes, amateurfilosofen, hobbyschrijvers, aanstormende talenten, verhalenvertellers enz. Dus lijkt het je leuk om je schrijfsels te delen of te luisteren naar andere mensen die dat doen? Join dan aankomende vrijdagavond om 20:00 de meeting op ZOOM en maak het mee. (voor de link mail naar ikpionier@gmail.com)

17 – April – Bob Venus
Ooit stond hij als rapper met zijn hiphopgroep Damascus op het podium. Maakte hij in totaal zeven albums. Trad hij honderden keren op en deed hij regelmatig mee aan poetryslams. Maar wat is er eigenlijk van hem geworden? Hij neemt je mee aan de hand van ouwe en nieuwe verhalen (en gedichten) en vertelt je over ‘een man die van zijn ladder viel’. Welk hart schuilt er nou achter al die kunstwerken en evenementen en voor als u het wil weten: Wat gelooft hij nu eigenlijk (of niet). Wees welkom bij de derde editie van ‘De maand van de poezie’, vrijdagavond 20:00 op ZOOM.

24 april – Michael van Oostende
Michael van Oostende (30) uit Middelburg is schrijver, dichter en woordkunstenaar. In 2016 bracht hij het boek ‘Uit de hemel komt geen hagelslag’ uit waarin hij vol inspirerende en grappige verhalen vertelt hoe hij een streng-christelijke opvoeding achter zich liet: Het geloof speelde een grote rol. We gingen vaak op werkvakantie naar de Oekraïne, naar een zigeunerkamp waar we hielpen met de bouw van een schooltje om tegelijkertijd de blijde boodschap van het evangelie te verkondigden. Je wist niet beter.” In ‘Uit de hemel komt geen hagelslag’ blikt hij terug op die periode met een knipoog.

1 mei – De Droominee
De Droominee is een fantasierijke bemiddelaar tussen hemellichamen en aarden, en zal beide moeten kunnen verdedigen tegenover de ander, in spoken word en live-looping. Woorden met bezieling tot leven blazen. De Droominee hoopt dingen te maken die mensen in hun ziel raken of hun dromen weer in beweging te zetten. Elk optreden is een unieke ervaring die nooit 100% hetzelfde is. Door improvisatie met stem, ritme en muziek ontstaat er iets fragiels en kwetsbaars waardoor de tekst op een andere manier dan gewoonlijk bij de luisteraar kan landen. Wees welkom om te luisteren.

Categorieën: #pionieren

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *