Het Lijden. We krijgen er allemaal vroeg of laat mee te maken. Sommigen zeggen dat het lijden Gods wil is. Anderen zien het als een mogelijkheid tot (zelf)ontwikkeling of als iets wat bij het leven hoort. Met het ZinZoekersCafe willen wij het lijden eens diep in de ogen kijken en het niet uit de weg gaan. Daarom een avond over lijden waarin drie sprekers vanuit drie achtergronden (het agnosticisme, het christendom en vanuit de kunst) elk hun visie delen. Wat dat doet? Dat laten we (altijd) bij jou. Zolang het jou maar uitdaagt, inspireert en het ruimte schept.

Rogier Dijk
Deze flamboyante trainer, coach en creatieve geest is naast zijn werk als docent op Metis Montessori Lyceum ook een breed georiënteerde spirituele zoeker. Door zijn interesse in religies, het boeddhisme en verschillende filosofische stromingen heeft Rogier een interessante kijk op het Lijden. Namelijk dat je je alleen door lijden kan ontwikkelen.

Arie de Rover
Hij was ooit een gevierd zakenman. Hij maakte zowel carrière in het bedrijfsleven als in de kerk. Een ruzie in die gemeente bracht zijn geloof aan het wankelen, totdat hij getroffen werd door een ‘genadeslag’. Arie is naast een veel gevraagd spreker en coach ook auteur van het boek ‘Leven na de genadeklap’ . Bij het ZinZoekersCafe deelt hij zijn visie op het lijden die verhaalt over God die het lijden draagt.

Birdy May
Als beeldend kunstenaar zet zij zich in om schoonheid vast te leggen en te verbeelden. Haar inspiratie haalt zij uit de natuur: de schepping van een groot Kunstenaar. Lijden wordt volgens haar niet gestuurd. Lijden is oneerlijk en in dat feit schuilt genade. Hier gaat zij dieper op in tijdens het ZinZoekersCafe.

22 februari – Sint Rochuskapel, Coninckstraat 67, Amersfoort (Kapel Armen de Poth)
20:00 – 22:30.
Kosten 5,- euro.

Categorieën: #pionieren

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *