Bob Venus, organisator van Losing my Religion (LMR) maakt in zijn werk naar eigen zeggen ruimte. Ruimte zodat een ieder die in het proces van een afbrokkelt geloof zit, zich gezien en gehoord voelt. Hoe dat voelt is hem niet vreemd, toch wil hij niet bij de pakken neer zitten en een ieder die hetzelfde meemaakt tot een warme jas zijn. Hij zegt geen andere intenties met het evenement te hebben dan mensen te zien, ze een podium te bieden waar verhalen gedeeld worden en een plek te creëren waar de liefde regeert. 

Scheuren
De markante kunstenaar scheurde voor deze tweede editie verschillende Bijbelpagina’s aan stukken en plakte de pagina’s op gouden maskers. Zijn idee hierachter? Vaak worden deze mensen, deze mooie mensen die niet meer of anders geloven, beplakt met oordelen of met stempels. Bij LMR gaat dat niet gebeuren. Iedereen is welkom om zijn verhaal te delen, ook als dat betekent dat men niet meer in God gelooft of kerkloos is geworden. Een plek creëren van herkenning en waar de zoeker, de twijfelaar en de Godverlater welkom is, dat wil Losing my Religion zijn. Dit zijn tenslotte toch heftige processen, en dan is het goed om te weten dat je hierin niet alleen bent.

Invulling
Op de avond zelf wordt het publiek meegenomen in een reis vol verhalen, kunst en muziek. Men mag vooral mag luisteren. Zie het als een intiem kijkje in iemands hart, al is dat het niet alleen; Het is ook een spiegel waarin men zich kan herkennen, of waar men zich kan oefenen in de liefde. Het is geen gespreks-of discussieavond, maar een avond waarbij er voor diegene die zijn hart open zet, veel liefde te leren is.

De tweede editie van Losing My Religion is op 15 februari bij De Nieuwe Erven in Amersfoort.
De avond wordt vormgegeven door acht verhalenvertellers, gastspreekster Inge Bosscha van dogmavrij.nl,  muziek van de band Boeije en kunst van Julia Noordlander en Froukje van de Weg.  Aanmelden is gewenst en kan via ikpionier@gmail.com. De kosten bedragen €7,- en kan contant aan de kassa betaald worden.


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *