Een plek creëren van herkenning waar de zoeker, de twijfelaar en de Godverlater zich gezien voelt.

Voor tickets klik hier.
Voor het facebookevent klik hier.

Op 5 juli organiseert Bob Venus, initiatiefnemer achter Wijzinzoekers.nl de derde editie van Losing My Religion bij Kasteel ’t Hammetje in Hooglanderveen. Het doel van Losing My Religion is om ruimte te bieden aan verhalen over geloofsverlies en kerkverlating. Op de avond zelf vertellen verschillende gastsprekers hoe dat proces bij hun is gegaan waar het publiek zich kan aan optrekken. Naast de verhalen wordt de avond ook vormgegeven door muziek en kunst.

Waar de titel van het evenement doet vermoeden dat alle gastsprekers het geloof hebben verloren, ligt dat volgens Venus toch wat genuanceerder. Die verhalen zijn op Losing zeker te horen, al zijn er ook verhalen van sprekers die niet meer geloven in de God van hun jeugd maar weldegelijk nog opzoek zijn. Wat al de sprekers gemeen hebben is dat ze allemaal Christelijk zijn opgevoed. Waar ze nu zitten is voor een ieder verschillend. Wat valt er te leren van het verhaal van diegene die zich nu kerkloos noemt?> Wat beweegt een ex Christen om zich nu Moslim te noemen? En wat als je de God van je jeugd dood verklaart? Al deze verhalen komen bij Losing my Religion aanbod. Zie het als een intiem kijkje in iemands hart, al is dat het niet alleen; het is ook een spiegel waarin men zich kan herkennen, of waar men zich kan oefenen in de liefde.

De derde editie van Losing My Religion is op 5 juli bij Kasteel ’t Hammetje in Amersfoort. De avond wordt vormgegeven door vijf verhalenvertellers waaronder Gerko Tempelman, Michael van Oostende, Joanne Boerema, Sietske Beiboer en Simon Schoon . Ook is er muziek van Teije en zijn Meisjesleger. Aanmelden is gewenst en kan door een mailtje te sturen naar www.wijzinzoekers.nl. De kosten bedragen 10,- euro incl. koffie, thee en een borrel na het evenement.


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *